Flashe

Flashe gaming glove

Flashe - Ergonomi och precision, som hand i handske

Flashe gaming glove togs fram för att kapa de små marginalerna som fäller avgörandet mellan vinst eller förlust i e-sport och gaming på hög nivå. Samtidigt är handsken tänkt att förebygga belastningsskador som förekommer i olika typer av repetitivt precisionsarbete framför datorn. Initiativtagaren bakom Flashe heter Oskar Ödmark.

Uppdrag

Flashe föddes, som de flesta lyckade innovationer och produktidéer, ur en problembeskrivning. Oskar, som själv sysslar med e-sport, känner till baksidan av datorspelande på hög nivå och blev, som många andra gamers, under en period överbelastad i muskler och leder. För att lösa problemet tog han själv fram en prototyp till den produkt som senare skulle bli Flashe. När han upptäckte hur stor skillnad redan det första prototyputkastet gjorde för hans eget spelande insåg han att han hade ett frö till något större och tog kontakt med Prodelox

Genomförande

Grundtanken bakom produkten Flashe handlade redan från början om att hitta lösningar för att minska friktionen mot skrivbordsytan och samtidigt stötta och förbättra precisionen i snabba och precisa handledsrörelser med en datormus.

För att ytterligare förhindra onödig belastning i handleden jobbade Prodelox tillsammans med Oskar på att hitta lösningar där vinkeln mellan handled och datormus rätades ut. Samtidigt som bättre stöd för att förenkla vridning i sidled lades till designen. Själva ärmen i gaminghandsken består av kompressionsmaterial, en välbeprövad metod för att förbättra cirkulation och blodflöde, vilket förebygger domning och muskeltrötthet både inom e-sport och andra högpresterande idrottsområden.

Resultat

Arbetet gick ut på att ta fram skisser och förslag på produktförbättringar, och tillsammans med Oskar hitta rätt design för Flashe. Dessa skisser resulterade i en ny, uppdaterad och förbättrad prototyp för att verifiera produktens funktion. Som en del i arbetet ingick även visualiseringar av produkten i Photoshop. De bilder som Prodelox tog fram användes senare i Flashes mycket framgångsrika Kickstarter-kampanj.

Under kampanjen identifierades en ny målgrupp av produkten, kontorspersonal som jobbar med precisionsarbete framför skärm. Tack vare det täta och redan etablerade samarbetet mellan Flashe och Prodelox kunde anpassade produktbilder för den nya målgruppen snabbt läggas till produktportfolion för att möta efterfrågan.

Prodelox tog slutligen också fram nya, uppdaterade produktbilder inför slutpaketering och leverans av Flashe till tusentals Kickstarter-backers runt om hela världen.

Vill du veta mer? Besök Flashes hemsida.