Vi på Prodelox blandar kreativitet, teoretisk höjd och praktisk verklighet till ett vinnande recept. Det gör att även vi själva stimuleras och utvecklas i vårt arbete. Kanske är Prodelox en arbetsplats också för dig? Vi är alltid på jakt efter de bästa förmågorna när det gäller produktutveckling. Vi hoppas att även du vill bli en av oss. Som produktutvecklare hos oss får du stort ansvar. I vår platta organisation driver många sina egna kunduppdrag med god hjälp från sina kollegor.

Vill du jobba med produktutveckling i en kreativ och social miljö?

Bli en del av vårt kreativa produktutvecklingsteam i Linköping! Vi erbjuder nu dig som konstruktör/utvecklingsingenjör mekanik att utveckla morgondagens produkter med oss. I våra dynamiska team löser vi våra kunders problem tillsammans – det är lika utvecklande som roligt!

Vi erbjuder

För att fortsätta vår utveckling söker vi nu en utvecklingsingenjör med inriktning mot mekanikkonstruktion. Vi erbjuder ett jobb med stor variation där du möter ett brett spektrum av kunder och produkter. Som utvecklingsingenjör kommer du att arbeta med olika delar av produktutvecklings­processen, såsom kravställning, idégenerering, konceptframtagning, konstruktion, ritningsarbete mm. Arbetet sker i nära samarbete med kund och kollegor, såsom exempelvis industridesigners och beräkningsingenjörer. Efter en tid hos oss finns stora möjligheter att specialisera sig eller bredda sig inom något eller några områden.

Vi jobbar i varierande team som anpassas efter uppdragens karaktär och storlek för att maximera nyttan för kunden. Prodelox har dessutom en unik resurs i vår prototypverkstad vilken blir ett av dina verktyg parallellt med mer traditionella verktyg såsom CAD.

Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Science Park Mjärdevi i Linköping.

Din profil

Vi tror att du är nyutexaminerad eller junior civil- eller högskoleingenjör inom maskinteknik, med inriktning produktutveckling. Som person är du kreativ, engagerad och initiativrik och drivs av att göra verklig nytta för våra kunder.

Du uppskattar och bidrar till den familjära stämningen på kontoret med hög social interaktion med kollegor. Du uppskattar variationen i uppdrag och kan ta ansvar för ett uppdrag samtidigt som du stöttar kollegor i ett annat.

Förutom ett tekniskt kunnande och driv värdesätter du möjligheten att kunna testa idéer praktiskt i vår prototypverkstad, bestående av både en traditionell maskinpark och 3D-skrivare. Utöver din teoretiska bas är det därför också en stor fördel att ha ett praktiskt handlag och intresse.

Om Prodelox

Prodelox är en komplett och prisbelönt produktutvecklingsbyrå som hjälper företag inom alla branscher att utveckla innovativa produkter. Med vår samlade kompetens och ett effektivt arbetssätt förvandlar vi snabbt idéer till produkter som når marknaden.

Våra kunders uppdrag genomförs i projektform på vårt kontor i Linköping. Vi är ca 30 kollegor med kompetens inom bland annat industridesign, idé- och konceptutveckling, mekanik, elektronik, beräkning, prototyper, provning och projektledning. I vår innovationsmiljö pågår ett stort antal parallella projekt. Här finns också en unik sammansättning av teoretiska och praktiska hjälpmedel, bland annat i form av en välutrustad test- och prototypverkstad.

Våra kunder finns över hela Sverige och ibland utomlands. De är ibland stora världsledande företag, men lika ofta små nystartade innovationsbaserade bolag inom vitt skilda branscher. Uppdragen syftar ofta till att utveckla en komplett ny produkt, men ibland är vår uppgift att göra en teknisk utredning, generera en stor volym koncept, eller att göra produktionsanpassning för existerade produkter. Läs mer om oss på www.prodelox.se!

Välkommen med din ansökan!

För mer information, kontakta:

Robert Armerö, gruppchef, tel: 0733-73 00 02, robert.armero@prodelox.se
Sofia Carlson, gruppchef, tel: 0704-19 08 03, sofia.carlson@prodelox.se

Skicka ansökan till jobb@prodelox.se. Ansökningar tas emot löpande, vi ser fram emot din ansökan senast den 15 juni 2018.

Vill du göra ditt examensarbete hos oss?

Prodelox är en prisbelönt produktutvecklingsbyrå med kontor i Linköping. Bland våra hundratals kunder finns flera av de största och mest välrenommerade svenska företagen men också många av de allra hetaste startup-bolagen. Hos oss finns bred kompetens på hög nivå samlad under ett tak. Därför kan vi erbjuda en effektiv och komplett produktutveckling med kreativitet och kvalitet. Hos oss blir idéer snabbt konkurrenskraftiga produkter.

Då Prodelox är ett företag utan egna produkter knyter vi våra examensarbeten till en kund och arbetet täcker därmed också ett verkligt behov. Genom åren har vi handlett examensarbeten inom mekanikutveckling, beräkning, prototypframtagning, design samt el och mjukvara.

Det är vår uppfattning att examensarbetet idag ställer allt högre krav på studenten och i allt större utsträckning behöver varje enskild student ansvara för att hitta och definiera sitt eget exjobb. Prodelox kan erbjuda dig en kontorsplats i en miljö där du omges av ett utvecklingsteam på 30 personer med erfarenhet från över 1000 utvecklingsuppdrag. Om du hittar ett företag som är nyfiket på något du vill arbeta med så kan vi erbjuda den coachning och det stöd du behöver för att genomföra ett utvecklingsarbete på professionell nivå. För att genomföra ett examensarbete på Prodelox behöver du

  • Bestämma dig för ett intresseområde och bygga ditt examensarbete runt detta.
  • Hitta ett företag där din idé kan göra nytta.
  • Sälja in din lösning till företaget.
  • (vi brukar ta 30 000SEK för ett exjobb – det blir ca 20 000 i lön efter arbetsgivaravgifter)
  • Skicka en beskrivning av upplägget tillsammans med CV och Personligt brev till Prodelox, vi hanterar ansökningar fortlöpande.
  • Din ansökan eller eventuella frågor skickar du till robert.armero@prodelox.se.

Att sitta som student på Prodelox innebär i första hand att genomföra ett kundorienterat utvecklingsprojekt. För den motiverade studenten som är beredd att ta ett större åtagande innebär det även en chans att visa framfötterna i något eller några av Prodelox utvecklingsprojekt. Handledning av examensarbeten är en viktig del i vår rekryteringsprocess och förmågan att självständigt hantera kundkontakter och identifiera affärsmöjligheter är något vi ser som meriterande egenskaper. Vi ställer höga krav på våra examensarbetare eftersom det är ett bra sätt för oss att hitta duktiga produktutvecklare. Ju bättre vi lär känna en person ju bättre underlag har vi när anställningsbehov uppstår. Om du har du rätt förutsättningar blir ditt exjobb snart ett timjobb som så småningom kan leda till ett jobb.

Vi tror att vår exjobbsprocess är väldigt lärorik för studenten som får möjlighet att definiera en egen affärsuppgörelse och presentera en värdefull lösning för en kund. Vi tror att det är viktigt för blivande ingenjörer att förstå hela händelsekedjan från att identifiera en affärsmöjlighet till färdig leverans. Förmågan att självständigt kunna identifiera en potentiell kund med ett verkligt behov och dessutom kunna paketera och omsätta det i ett utvecklingsprojekt är lysande egenskaper för en person som vill jobba med och förstå produktutveckling.

Är du en av våra framtida produktutvecklare?

Vi är alltid på jakt efter de bästa förmågorna när det gäller produktutveckling och tar gärna emot spontanansökningar.

 

Om Prodelox
Prodelox är en komplett och prisbelönt produktutvecklingsbyrå som hjälper företag inom alla branscher att utveckla innovativa produkter. Med samlad kompetens och ett effektivt arbetssätt förvandlar vi snabbt idéer till produkter som når marknaden.

Våra kunders uppdrag genomförs i projektform på vårt kontor i Linköping. Vi är ca 30 kollegor med kompetens inom bland annat industridesign, idé- och konceptutveckling, mekanik, elektronik, beräkning, prototyper, provning och projektledning. I vår innovationsmiljö pågår ett stort antal parallella projekt. Här finns också en unik sammansättning av teoretiska och praktiska hjälpmedel, bland annat i form av en välutrustad test- och prototypverkstad.

Våra kunder finns över hela Sverige och ibland utomlands. De är ibland stora världsledande företag, men lika ofta små nystartade innovationsbaserade bolag inom vitt skilda branscher. Uppdragen syftar ofta till att utveckla en komplett ny produkt, men ibland är vår uppgift att ta fram nya produktidéer, eller att göra produktionsanpassning av existerade produkter.

Spontanansökan
Vill du jobba med oss, skicka ansökan till jobb@prodelox.se.