Studentkväll

Prodelox bjuder in till en studentkväll där det kommer bjudas på tävling, pizza och gött häng!

Vem:
Maskinare & DPU:are

När och var:
Onsdagen den 1/11 kl. 17:30-20:00 på Teknikringen 6

Anmälan:
https://forms.office.com/e/tbpZkLVrqu
(begränsat antal platser)

 

Examensarbeten

Vill du göra ditt examensarbete hos oss?

Prodelox är en prisbelönt produktutvecklingsbyrå med kontor i Linköping. Bland våra hundratals kunder finns flera av de största och mest välrenommerade svenska företagen men också många av de allra hetaste startup-bolagen. Hos oss finns bred kompetens på hög nivå samlad under ett tak. Därför kan vi erbjuda en effektiv och komplett produktutveckling med kreativitet och kvalitet. Hos oss blir idéer snabbt konkurrenskraftiga produkter.

Då Prodelox är ett företag utan egna produkter knyter vi våra examensarbeten till en kund och arbetet täcker därmed också ett verkligt behov. Genom åren har vi handlett examensarbeten inom mekanikutveckling, beräkning, prototypframtagning, design samt el och mjukvara.

Det är vår uppfattning att examensarbetet idag ställer allt högre krav på studenten och i allt större utsträckning behöver varje enskild student ansvara för att hitta och definiera sitt eget exjobb. Prodelox kan erbjuda dig en kontorsplats i en miljö där du omges av ett utvecklingsteam på 20 personer med erfarenhet från över 1000 utvecklingsuppdrag. Om du hittar ett företag som är nyfiket på något du vill arbeta med så kan vi erbjuda den coachning och det stöd du behöver för att genomföra ett utvecklingsarbete på professionell nivå. För att genomföra ett examensarbete på Prodelox behöver du

 • Bestämma dig för ett intresseområde och bygga ditt examensarbete runt detta.
 • Hitta ett företag där din idé kan göra nytta.
 • Sälja in din lösning till företaget. (vi brukar ta 30 000 SEK för ett exjobb – det blir ca 20 000 i lön efter arbetsgivaravgifter)
 • Skicka en beskrivning av upplägget tillsammans med CV och Personligt brev till Prodelox, vi hanterar ansökningar fortlöpande.
 • Din ansökan eller eventuella frågor skickar du till nicklas.haraldsson@prodelox.se.

Att sitta som student på Prodelox innebär i första hand att genomföra ett kundorienterat utvecklingsprojekt. För den motiverade studenten som är beredd att ta ett större åtagande innebär det även en chans att visa framfötterna i något eller några av Prodelox utvecklingsprojekt. Handledning av examensarbeten är en viktig del i vår rekryteringsprocess och förmågan att självständigt hantera kundkontakter och identifiera affärsmöjligheter är något vi ser som meriterande egenskaper. Vi ställer höga krav på våra examensarbetare eftersom det är ett bra sätt för oss att hitta duktiga produktutvecklare. Ju bättre vi lär känna en person ju bättre underlag har vi när anställningsbehov uppstår. Om du har du rätt förutsättningar blir ditt exjobb snart ett timjobb som så småningom kan leda till ett jobb.

Vi tror att vår exjobbsprocess är väldigt lärorik för studenten som får möjlighet att definiera en egen affärsuppgörelse och presentera en värdefull lösning för en kund. Vi tror att det är viktigt för blivande ingenjörer att förstå hela händelsekedjan från att identifiera en affärsmöjlighet till färdig leverans. Förmågan att självständigt kunna identifiera en potentiell kund med ett verkligt behov och dessutom kunna paketera och omsätta det i ett utvecklingsprojekt är lysande egenskaper för en person som vill jobba med och förstå produktutveckling.Ett urval av våra projekt

Hitta relevanta projekt med hjälp av kategorierna nedan.

 • All
 • Beräkning
 • Design
 • El och mjukvara
 • Konceptstudie
 • Konstruktion
 • Projekt
 • Prototyper
 • Visualisering