Vauni

Skorstenslösa kaminer

Vauni - för mysfaktor utan rök

Vauni är tillverkare av den skorstenslösa kaminen Globe, en stilikon anpassad för alla typer av bostäder. Sedan många år tillbaka fungerar Prodelox som extern utvecklingsavdelning åt Vauni.

Vauni har funnits i 13 år och tillverkar idag fem olika skorstenslösa kaminer, samtliga anpassade för alla typer av inomhusmiljöer – från den lilla lägenheten, till den stora villan eller det inglasade uterummet.

Att elda skorstenslöst är möjligt tack vare Vaunis unika brännare som är anpassade för bioetanol, ett betydligt mer hållbart eldningsalternativ än ved och gas och dessutom mycket bättre för inomhusmiljöer. Med Vauni är sot, dålig luft och aska ett minne blott.

Uppdrag

Samarbetet med Prodelox inleddes redan 2016 med ett ganska enkelt behov av att styra upp Vaunis ritningsunderlag. Därifrån har uppdraget växt med nya prototyper, tester och utredningar för att underhålla befintliga produktserien och ta fram nya. 

Genomförande

Det tidiga arbetet som Prodelox utförde gällde mestadels uppdatering av ritningar och små ändringar i produktionsunderlaget. Med tiden växte uppdragen och Prodelox bidrog med kunskap kring produktion och idéer för att ta fram en rad prototyper som i slutändan resulterade i nya produkter.

Många idéer, även idag, föds tack vare en tät kontakt mellan Vauni och Prodelox och viljan att ta fram snygga, innovativa och kvalitativa produkter. Arbetet sker med många iterationer och många prototyper för att steg för steg närma sig ett slutresultat båda parter är nöjda med.

– Det fina med Prodelox är att vi, trots den geografiska distansen mellan bolagen, alltid har nära att lyfta luren och bolla idéer kring utvecklingsarbetet. Extra speciell är relationen till Anna-Giulia Scaglia som sedan flera år projektleder arbetet med Vauni. Hon har en förmåga att förstå våra idéer, nästan innan jag själv har formulerat dem färdigt. Det är ovärderligt för ett litet bolag som oss, säger Robert Ban, VD på Vauni.

Resultat

Under åren ar arbetet resulterat i en uppdaterad produktserie där Prodelox har varit med och gjort små och stora ändringar. Underlagen till majoriteten av Vaunis marknadsföringsmaterial är 3D-modeller framtagna av Prodelox.

Hela Vaunis produktsortiment kan du hitta här