imagiLabs

imagiCharm

imagiLabs - Produktionsanpassning

Grundarna bakom imagiLabs konstaterade tidigt att teknik formar vår framtid, men att kvinnor hittills inte är lika aktiva som män i arbetet med att utveckla ny teknik. Det ville teamet ändra på.

Uppdrag

imagiLabs vision bygger på att skapa en plattform och en community där unga tjejer tillsammans kan utforska teknik och programmering, och på så sätt bli inspirerade att söka sig till utbildning och jobb inom dessa fält.

Lösningen består av en app och en community kopplad till företagets första produkt, en programmerbar accessoar i nyckelringsformat som kallas imagiCharm. imagiCharm består av ett plastskal och en enkel display som kan ändra utseende med hjälp av kod inifrån imagiApp. I appens gränssnitt kan man både se koden och en visuell representation av de former och färger som appen överför till imagiCharm, och på så sätt lära sig programmering på ett enkelt och gripbart sätt.

När imagiCharm hade designats av imagiLabs team och komponenterna hade valts ut var det dags att se till att produkten skulle gå att producera i större serie, och det var här som samarbetet mellan Prodelox och imagiLabs startade.

Genomförande

Prodelox produktutvecklare har fungerat som stöd för imagiLabs egen utvecklingsavdelning inför förberedelse av serieproduktion av imagiCharm. Vår expertis har stöttat imagiLabs team i arbetet med att anpassa och uppdatera originaldesignen genom att komma med förslag på produktionsmetoder, skapa koncept och uppdaterade 3D-modeller anpassade för vald produktionsmetod, samt ta fram förslag på placering av komponenter för att förbättra designen med avseende på montering.

Resultat

Val av produktionsmetod och material för kapslingen av imagiCharm, samt uppdaterad 3D-modell anpassad för den valda produktionsmetoden.

Vill du veta mer? Besök imagiLabs hemsida.