Lifee

Aktivitetsarmband

Lifee - Aktivitetsarmbandet som ska få barn att röra på sig

Lifee är ett armband som ska göra barns vardag till ett spännande spel där alla former av fysisk aktivitet belönas. Genom att gå, hoppa och röra på sig kan barnen samla aktivitetspoäng och erövra nya utmaningar. Den kreativa kvartetten bakom Lifee har stor erfarenhet av bland annat dataspels- och mjukvaruutveckling.

Uppdrag

Prodelox fick uppdraget att utveckla armbandets design och koncept i nära samarbete med teamet bakom Lifee. Tomas Ahlström, en av grundarna, berättar att målet har varit att skapa en modern, enkel, intuitiv och ”cool” design där all interaktion enbart görs med hjälp av rörelser. Tanken var också att det inte ska kännas som en vanlig klocka men samtidigt inte sticka ut alltför mycket, berättar Tomas.

Genomförande

Johannes Sjödin, designer på Prodelox, är den som framför allt arbetat med design och konceptutveckling. Han beskriver en kreativ process med fokus på enkelt formspråk, smidig interaktion och organisk känsla.

– Vi startade med en gemensam brainstorming och jämförde med andra typer av armband som finns på marknaden. Utvecklingsarbetet har varit tätt, intensivt och hela tiden i nära samarbete med kund. Projektets roligaste ögonblick var när vi visade våra skisser och förslag för barn i olika åldrar och fick höra deras åsikter. Det visade sig att barnen inte tyckte som vi vuxna hade förväntat oss, berättar Johannes.

lifee_referensblad_04

Resultat

Arbetet med Lifee har gått in i en förverkligandefas där både marknaden och media visar stort intresse för produkten.

– Tack vare att vi har en prototyp går arbetet med att utveckla vårt blivande bolag snabbare berättar Tomas. Vi är väldigt nöjda med den visuella designen och vårt samarbete har varit både flexibelt och smidigt. Prodelox har varit mycket kundorienterade genom hela processen och vi riktigt längtade efter våra kreativa designmöten. säger Tomas Ahlström, VD Incredible Concepts of Sweden AB.

lifee_rendering_05

Vill du veta mer? Besök Lifees hemsida.