Vi välkomnar Niklas Åkerström till Prodelox

niklas_akerstrom

Titel: Produktutvecklare
Spetskompetens: Cykelkonstruktion
LinkedInhttps://www.linkedin.com/in/niklas-akerstrom

Ny månad och ny kollega på Prodelox! I början av oktober hade vi nöjet att välkomna Niklas Åkerström till Prodelox, en mångsysslare med många mil i benen och många järn i elden. Niklas kommer närmast från avslutade studier i Design- och Produktutveckling vid Linköpings Universitet och är en stor cykelentusiast och triathlet på fritiden.

– Välkommen till Prodelox Niklas. Hur trivs du så här långt med din nya arbetsplats?

– Jag trivs jättebra. Det känns kul att vara här och gå från att plugga till att komma in i ”verkligheten” och börja jobba på riktigt. Det är förstås mycket nytt så här i början, men det är mest spännande, och det känns som att det har varit förvånansvärt lätt att komma in gänget. Jag har blivit involverad i uppdrag direkt från första dag och är redan igång och jobbar i fyra olika projekt. Det känns verkligen kul och stimulerande att komma till kontoret varje dag. Ingen dag är den andra lik.

– Hur ser din bakgrund ut?

– Jag har alltid gillat att vara en generalist. Jag strävar efter att lära mig mycket om mycket och vill kunna koppla ihop och förstå samband mellan olika områden. För mig var det just blandningen som man hittar i Design- och Produktutveckling som lockade mig att läsa DPU på universitetet. Jag gillar funktion och teknisk design, men tycker att färg och form också är viktiga delar i produktutveckling. Utbildningen gav mig en bra mix och för mig var det perfekt eftersom jag valde utbildning för att förverkliga en livslång dröm – att designa och utveckla en ny cykel. Min första cykel byggde jag faktiskt under studietiden, termin 9. Nu är jag lite involverad i en startup i Göteborg, Norrcycle, som håller på att utveckla en ny typ av cykel i trä och resten av min tid fördelar jag på träning inom olika grenar. Jag är hobbytriathlet och gillar att utmana mig själv och utvecklas inom de flesta sporter. Det är väl därför jag har valt en mix även på den fronten.

– Vad var det som lockade dig att komma och jobba på Prodelox?

– Det var något med en ”produktutvecklingsbyrå” som lät så rätt. Beskrivningen fick mig att bli nyfiken och när jag började undersöka lämpliga arbetsplatser fastnade jag snabbt för Prodelox eftersom det finns möjlighet att jobba brett och med många olika typer av projekt inom produktutveckling här. Att vara konsult var ärligt talat inget som riktigt lockade mig från början. Jag letade efter mer av ett sammanhang. Det var när jag förstod att vi på Prodelox jobbar från egna lokaler, som ett team, som det blev riktigt intressant att söka sig hit. Det tilltalade verkligen mig att både jobba med en variation av projekt och ha en fast punkt och täta utbyten med kompetenta kollegor. När jag tittade närmare på olika projekt som Prodelox har jobbat med bestämde jag mig för att det var rätt plats för mig, och på den vägen var det. Mer rätt hade det knappast kunnat bli.