Tormek T-1 – Prodelox hittills kanske vassaste samarbete

Tormekbild_16_9

Hur kan man ta fram en slipmaskin som hör hemma på en modern köksbänk och samtidigt utstråla den klassiska Tormek-kvaliteten? Vad får egentligen en produkt att kännas som att den hör hemma i ett kök? Det var frågor företaget Tormek fick ställa sig när de breddade kundsegmentet för sina populära slipmaskiner att även passa den hängivna hemmakocken. Efter ett lyckat samarbete med slipmaskinen Tormek T-8 vände sig Tormek återigen till Prodelox i hopp om ett nytt uttryck och ett nytt samarbete.

Tormek har gjort slipmaskiner av hög kvalitet sedan 70-talet. För några år sedan tog de sig an ett nytt kundsegment, proffskocken, med maskinen Tormek T-2 Pro Kitchen. Efter stor framgång har de nu valt att fortsätta med den hängivna hemmakocken, som också förtjänar riktigt vassa knivar. Med ständigt fokus på kundupplevelsen var det nu viktigt att slipmaskinen ”kändes rätt” och att Tormek T-1 Kitchen Knife Sharpener skulle bli en produkt man stolt vill ha framme på köksbänken. Tormek hade redan tagit fram ett passande slipsystem i ett kompakt format, nu behövdes bara rätt uttryck. Det var här Prodelox industridesigner Johannes Sjödin kom in i projektet. ”Här handlade det om att få ner mängden detaljer och få fler rena ytor” berättar Johannes som tyckte att det var en rolig utmaning att få produkten att höra hemma i en köksmiljö. Han fortsätter att beskriva hur han undersökte uttrycken hos andra köksprodukter och fick försöka hitta något unikt för Tormek. Att sedan få det att fungera gjuttekniskt var en utmaning i sig.

Och just den här aspekten, att aldrig tappa bort vad som är realistiskt i produktion, berättar Samuel Stenhem, marknadschef på Tormek, är en av de stora anledningarna till att de vill jobba med Prodelox. De jobbar själva väldigt produktionsnära och uppskattar då att det finns en förståelse och erfarenhet av produktionsanpassning på Prodelox. Efter en iterativ process på ungefär 1 år stod äntligen designen och produktionsunderlaget för Tormek T-1 färdigt. När designen var spikad hjälpte även Prodelox till med produktvisualiseringar för att trycka på vad som var nytt och unikt med produkten.

Slipmaskinen Tormek T-1 för hemmakocken lanserades i november 2021 och har hittills fått lysande recensioner, både funktionsmässigt och utseendemässigt. Samuel Stenhem och Håkan Persson, vd på Tormek och tillika innovatören bakom Tormek T-1, utrycker båda att den är ett stort steg för företaget och att de är förväntansfulla inför vad som kan tänkas komma härnäst. De är båda väldigt nöjda med samarbetet med Prodelox och tycker att produkten har fått ett starkt ”vill ha”-värde.

Vill du veta mer om Tormek T-1? Då är det bara att besöka Tormeks egen handelsplattform.