Meet the Team: Johanna Gustavsson

jogu_16_9_format

Titel: Produktutvecklare
Spetskompetens: Miljödriven produktutveckling och industridesign
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/johanna-gustavsson

– Vad fick dig att börja jobba med produktutveckling?
Jag kommer rykande färsk från utbildningen Civilingenjör inom design och produktutveckling på Linköpings universitet. Där insåg jag att två stora intressen, teknik och kreativitet, kunde kombineras på ett fantastiskt sätt. Jag gillar att förstå samband mellan olika delar och ha en förståelse för helheten. Att spåna på nya sätt för att lösa gamla eller nya problem är otroligt roligt och att ibland ifrågasätta hur saker har hanterats tidigare. Saker kan alltid bli bättre, och det är den övertygelsen som jag tror har gjort mig till produktutvecklare.

– Vad uppskattar du mest med ditt jobb på Prodelox?
Nu precis efter min avklarade utbildning är jag fortfarande otroligt kunskapstörstande. Jag vill lära mig allt om hur produktutveckling faktiskt fungerar och utförs utanför en skolmiljö, som är den enda jag har sett innan. Jag har alltid velat kunna mycket olika saker och aldrig velat rikta in mig på en väldigt smal linje. Här är Prodelox helt perfekt! Jag får insyn i hela produktutvecklingsprocessen. Från idégenerering och skissande till detaljkonstruktion, prototyp och produktion. Jag är helt säker på att detta i kombination med alla otroligt duktiga kollegor kommer göra min tid här otroligt lärorik. Ingen dag är den andra lik!

– Vad är det viktigaste för dig i ett projekt?
Jag har alltid förespråkat mycket kommunikation. Hellre för mycket än för lite. Både mellan kollegor och till kund. På så sätt är det lättare att förhindra missförstånd och felaktiga förväntningar i ett projekt. Även att våga fråga och ta vara på varandras expertis i ett team anser jag är viktigt för att komma framåt tillsammans i ett projekt. Det är tillsammans vi kan åstadkomma bäst resultat!

– Vad har du för drivkrafter?
Jag anser att produktutvecklare är kritiska i omställningen till en miljömässigt hållbar värld. Om slit-och-släng-samhället ska upphöra måste produktutvecklare tänka om, tänka rätt och presentera enkla lösningar. Tänket måste finnas där under alla steg av utvecklingsprocessen. Så det kan låta klyschigt men ”att rädda världen”, tillsammans med en stor skaparglädje är stora drivkrafter för mig. Det här är såklart en supersvår omställning men det är också det som driver mig. En obotlig optimist helt enkelt!