Meet the Team: Clara Berlin

DSC_2212_2_mindre

Titel: Produktutvecklare
Spetskompetens: Mekanikkonstruktion
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/clara-berlin/

– Vad fick dig att börja jobba med produktutveckling? 
Intresset för ett kreativt skapande och teknik har alltid funnits där och det fick mig att börja plugga Maskinteknik på LiU med en masterinriktning inom konstruktionsteknik och produktutveckling. I slutet av min utbildning fick jag tips om att söka mig till Prodelox då företagets vision och arbetssätt med in-house-projekt och team-känsla matchade mina önskemål på en arbetsplats. Jag började alltså på Prodelox som nyexaminerad efter ett långt sommarlov.

– Vad uppskattar du mest med ditt jobb på Prodelox? 
Jag skulle säga att det är variationen på arbetsuppgifter som jag uppskattar allra mest med Prodelox. Man får möjligheten att bredda sina kunskaper inom allt vad produktutvving kan innebära tillsammans med områden som sälj och marknadsföring vilket blir en skön blandning av allt.

Den goda sammanhållningen med alla fina kollegor gör det både lätt och roligt att gå till jobbet. Kör man fast med något finns det alltid någon att fråga och diskutera med.

– Vad är det viktigaste för dig i ett projekt? 
”Våga fråga” är ett motto som jag brukar sträva efter för att kunna nå ett så bra slutresultat som möjligt. Förstår man inte problemet eller vad uppdraget handlar om blir det svårt att få till det kunden önskar, alltså är kommunikationen viktig för mig. Jag skulle därför vilja påstå att fler och korta avstämningar är bättre än få och långa då det automatiskt medför att man rätar ut mindre frågetecken och därmed når ett bättre resultat och nöjdare kund.

– Vad har du för drivkrafter? 
Mina två största drivkrafter skulle jag säga är min nyfikenhet och mitt ”grubbel”. Jag funderar (grubblar) ofta på hur saker och ting fungerar och tillverkas och drivs av tanken av att vara den där personen som kan lite om allt och som har en stor förståelse för hur allt hänger ihop.