Meet the Team: Jesper Andersson

DSC_2224_2

Titel: Produktutvecklare
Spetskompetens: Elektronik och mjukvara
LinkedIn: https://se.linkedin.com/in/jeppsson97

– Vad fick dig att börja jobba med produktutveckling? 
Jag har alltid tyckt att kunna ta en idé till verklighet är både coolt och användbart. Redan vid de fösta projekten på universitetet märkte jag att jag brann för problemlösning. Efter mina år på elektronikdesignutbildningen vid Linköpings universitet fick jag mer insikt kring elektronik och mjukvara och hur kraftfulla de är tillsammans. ”Vill man så kan man”, kan nog vara den mest lärorika läxan jag lärt mig. Efter min examen arbetade jag som mjukvaruutvecklare på en annan firma i Linköping där jag utsatte mig själv för hårdvarunära programmering, både programvaruuppdateringar och test- och verifieringsprogram. Där lärde jag mig mer om implementation av programvara på artiklar som funnits i årtal. Efter det blev jag anställd till teamet på Prodelox och vill nu göra andras idéer till verklighet. Jag är extra svag för projekt som blinkar och rör på sig.

– Vad uppskattar du mest med ditt jobb på Prodelox?
Att vara en i teamet hos Prodelox är kul och intressant. Det finns alltid någon att diskutera med om man skulle sitta fast eller behöva en annans åsikt. Blandningen av projekt är något jag uppskattar hos Prodelox, och att projekten i sig är olika varandra. Det gör att jag lär mig mer och utvecklas på en personlig nivå. Självklart får man även vara med i alla led, från offertskrivning till slutskedet, vilket gör att jag kan få projekt som passar mig extra bra.

– Vad är det viktigaste för dig i ett projekt? 
Det absolut viktigaste är att uppfylla de krav som projektet omfattas av, eller omformulera kraven ihop med beställare till en uppfyllbar nivå. Även att ha en dialog med beställare för att diskutera eventuella ändringar. Det gör att kunden får vad de förväntar sig av oss. Även att våga tänka framåt, vad skulle göra produkten eller tjänsten bättre?

– Vad har du för drivkrafter? 
Jag skulle vilja säga att jag drivs av problemlösning där jag gillar att jobba fram ett resultat. Fungerar inte något finns det alltid en annan lösning, som min envisa sida säger. För att komplettera den allvarliga sidan tycker jag att det är viktigt med en glad stämning där man enkelt kan skämta. Det främjar mitt arbete. Jag gillar att utvecklas och testar mer än gärna olika lösningar till liknande projekt. Man kan säga att jag tävlar lite mot mig själv där jag för varje projekt vinner lite kompetenspoäng.