Meet the Team: Marcus Andersson

maan_till_hemsidan

Titel: Produktutvecklare
Spetskompetens: Mekanikkonstruktion
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/marcus-andersson-7711a4193/

– Vad fick dig att börja jobba med produktutveckling?
Att skapa och att hitta lösningar har alltid varit en drivkraft hos mig. I yngre ålder drömde jag om att jobba med praktiska hantverk som konditor eller snickare, men när jag valde att utbilda mig inom maskinteknik blev det ett naturligt val att söka mig mot produktutveckling. Det finns något tillfredsställande i att skapa något nytt eller att hitta en lösning på ett problem.

– Vad uppskattar du mest med ditt jobb på Prodelox?
Jag uppskattar friheten och enkelheten i att jobba på ett mindre företag där var och en tar ansvar och bidrar. Att få ansvar innebär också en frihet i att själv få planera vägen framåt. Jag uppskattar också att det är ett öppet och transparent klimat på Prodelox där alla jobbar i samma riktning och ser till företagets bästa. Mina kollegor är fantastiska! Jag vill påstå att vi har en sammanhållning som är utöver det vanliga och vi stöttar och hjälper varandra på ett prestigelöst sätt.

Det är väldigt varierande att jobba på Prodelox och inget projekt är det andra likt. Det gör att man får en bred kompetens och ständigt ställs inför nya utmaningar. Jag gillar mixen av arbetsuppgifter där man ofta jobbar parallellt med flera kunder och där 3D-modellering varvas med prototypbyggen, projektledning, inköp, offertarbete och kundbesök.

– Vad är det viktigaste för dig i ett projekt?
God kommunikation är A och O i ett projekt. Vid de få tillfällen vi kommit på kant med en kund kan det alltid härledas till missförstånd och brist på kommunikation. Vi har sedan länge utvecklat rutiner för att veckovis kommunicera med kunden hur projektet fortlöper och vad som är nästa steg i projektet, men det kan inte nog betonas hur viktigt det är.

Något som också är viktigt är att känna ett driv och engagemang för projektet. Det gör det roligare att jobba och det lyser igenom att vi bryr oss om att resultat blir bra. Till sist ska det vara enkelt och flexibelt att jobba med Prodelox.

– Vad har du för drivkrafter? 
Jag drivs av att hitta lösningar på ett problem eller ett behov. Jag kan se något väldigt vackert och fascinerande i en enkel och snygg lösning. Kunder kommer till oss med problem som dom själva inte kan lösa och jag finner en stor utmaning och tillfredsställelse i att kunna hjälpa till. En nöjd kund är för mig det bästa betyg man kan få.