Meet the team – Exjobbarna

DSC_2465_liten

Under vårterminen har Prodelox fått äran att vara delaktiga i en rad olika exjobb och vi vill nu dela med oss av de spännande projekten som ska genomföras, men framför allt personerna bakom. Tre olika examensarbeten genomförs parallellt och här kan ni läsa vad de handlar om.

 

Configurator in DynaMaker with Design Automation of Parametric Lifting Yoke

Vad handlar exjobbet om?

Att utveckla en konfigurator i DynaMaker av ett lyftok/lyftverktyg. Arbetet berör områden som designautomation och parametrisering men ska också redogöra hur tillverkningsbarhet kan garanteras.

Vilka är ni?

Elsa Mauritzon och André Swahn läser båda mastern Mechanical Engineering – Engineering Design and Product Development.

Elsa: Jag spelar innebandy och är aktiv i en frivillig försvarsorganisation. Jag gillar att pyssla och komma ut i naturen. Min bästa egenskap är nog att jag oftast är positiv.

André: Jag spelar handboll och kollar sport på tv när flickvännen tillåter. Annars umgås jag gärna med vänner och familj. Jag vill tro att min främsta egenskap är att jag har ett öga för detaljer.

Varför blev det exjobb på Prodelox?

Vi ville ha ett verklighetstroget uppdrag som matchade vår utbildning. Dessutom verkade det som en gemytlig arbetsplats med härliga kollegor. Geografiskt passade det även bra då vi letade efter ett exjobb i Linköping.

 

3 snabba frågor

Bästa rätten i matlådan?

Elsa: Pasta och köttfärssås
André: Vilken gryta som helst (mycket sås) med ris

Vilket var ditt drömyrke som liten?

Elsa: Arkitekt (The sims kan ha legat bakom detta)
André: Antagligen handbollsproffs

Hur gör man ett tråkigt möte roligare?

Elsa: Man ser till att det finns fika eller har något aktivt moment
André: Man hittar på någon rolig lek innan mötet

Implementation of finite element analysis in a web based CAD configurator for custom lifting tools 

Vad handlar exjobbet om? 

Exjobbet ingår i ett större projekt med målet att skapa en CAD-konfigurator för ett universellt lyftverktyg. Min roll är att integrera FE-beräkningar i konfiguratorn för att snabbt utvärdera hållfastheten hos olika konfigurationer.  

Vem är du?

Jag heter Johannes Prydz och läser maskinteknik med inriktning tillämpad mekanik. Jag är intresserad av musik och på fritiden engagerar jag mig i föreningslivet på LiU som DJ. Min bästa egenskap är att jag är pålitlig. Om jag åtar mig något gör jag det fullt ut.  

Varför blev det exjobb på Prodelox? 

Jag hittade projektet genom en exjobbsmässa i Mjärdevi. Jag valde Prodelox eftersom projektet berör både FEM och programmering vilka är områden jag är väldigt intresserad av. Dessutom erbjuder Prodelox mycket frihet i att själv få välja hur projektet ska utformas.   

3 snabba frågor 

Om du vare en ost, vilken skulle du vara?  
– Goudaost  

Vilka nämner du i ditt tacktal när du vinner Nobelpriset?  
– Mamma, Pappa och Björn Runow  

Ha 10 meter långa armar eller 5 meter långa ben?  
-10 meter långa armar  

Investigate safety stirrup and development of test guide

Vad handlar exjobbet om? 

Jag ska undersöka säkerheten i stigbyglar, eller de som företag kallar för säkerhetsstigbyglar. Det finns idag ingen standard eller tester för att få kalla en stigbygel för en säkerhetsmodell. Jag kommer därför att undersöka vilka behov som finns på en säkerhetstigbygel och hur den kan testas.  

Vem är du? 

Jag heter Karin Björnson och pluggar design och produktutveckling på LiU men en master inom teknisk design. Jag är en hästtjej, suprise, kanske är lite självklart då jag hittat problemområdet själv. Jag gillar även vintersporter och att baka.  Min bästa egenskap skulle vara min nyfikenhet.   

Varför blev det exjobb på Prodelox? 

Jag har tänkt på detta som ett problemområde en längre tid. Efter att jag pitcha idén till Prodelox och kunde skriva exjobbet hos dem kändes det som en självklarhet att göra, då behovet av standard till säkerhetstigbyglar finns uttryckt av många. 

3 snabba frågor 

Ananas på pizza, ja eller nej?  
– Ja!  

 Vilken kändis vill du ska uppträda på ditt nästa födelsedagskalas?  
– Beyoncé  

Favoritfilm?  
– Harry Potter