Tillquist LQT40 – Kapsling till mätvärdesomvandlare

7_1-grafik

Tillquist Group är specialister på produkter inom mätteknik. Med högt fokus på kvalitet utvecklar och producerar de egna mätvärdesomvandlare. Dessa kan användas för flera olika ändamål, några av de vanligaste är; konvertering av en standardsignal till en annan, galvanisk isolation mellan in- och utsignal eller mätning av t. ex temperatur, ström, spänning, effekt eller resistans.


Prodelox har fått stötta Tillquist vid framtagning av kapslingen till några av deras produkter. Däribland mätvärdesomvandlare LQT40, som är konfigurerbara multiomvandlare för alla elektriska storheter. Produkten har infästning mot standard DIN-skenor, svart matt finish och lysdioder som indikerar status


Prodelox har stöttat under hela utvecklingsprocessen av plastkapslingen, från design och 3D printade prototyper till färdiga underlag för framtagning av formsprutningsverktyg.
”En av de största utmaningarna har varit delningen av kapslingen och få den de utbytbara locken för anslutningarna att lira stabilt med front och bakstycke, samt lagom fjädring i DIN-skeneinfästningen” säger Sara Skönnbrink, utvecklingsingenjör på Prodelox, som har varit delaktig i projektet under lång tid.