Sofia Holmqvist, ny i teamet på Prodelox

soho_bg_2019

Titel: Produktutvecklare
Spetskompetens: Teknisk design
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/sofia-holmqvist/

I slutet av augusti välkomnade vi Sofia Holmqvist till Prodelox. Redan några dagar in på jobbet kunde vi konstatera att hon är en typisk Prodeloxare. Engagerad, nyfiken och kreativ. Sofia avslutade sin utbildning på Design- och produktutveckling med inriktning mot teknisk design i våras, och genomförde sitt exjobb hos våra vänner på Vissheim, innan hon nu anslutit sig till oss på Prodelox.

– Välkommen till Prodelox Sofia. Hur känns det så här första veckorna in på jobbet?

– Det känns bra och roligt att vara här. Jag ser fram emot att växa in mer i Prodelox, men kände redan första dagen att det var lätt att komma in i gänget. Det var nästan överraskande hur snabbt det gick. Jag blev indragen i en brainstorming från första dagen och projektleder dessutom redan nu mitt första Prodelox-projekt. Flygande start kan man säga och det känns helt rätt!

– Hur ser din bakgrund ut?

– Jag läste Natur med inriktning mot programmering och var rätt länge övertygad om att det var kod som var min grej, tills jag öppnade en katalog från Linköpings Universitet och slog upp sidan med Design- och produktutveckling. Jag hade hittat rätt. I DPU fanns allt det som jag gillar att hålla på med representerat. Som produktutvecklare får jag jobba med tekniska delar, så som konstruktion och programmering, i kombination med det väldigt kreativa inom design. Några områden jag brinner lite extra för är miljövänlig utveckling och eco-design samt att arbeta med träbaserade material och textiler. En stor del av jobbet handlar också om att hitta kreativa, tekniska lösningar som tar hänsyn till och stöttar slutanvändaren. En produkt som inte är funktionell och användbar kan vara hur cool som helst, men kommer ändå inte kunna göra någon nytta. För mig är det alltid användaren och funktionen som styr utvecklingen av en ny produkt.

– Vad lockade dig att komma och jobba på Prodelox?

– Jag mötte Prodelox på en mässa under studietiden och fick mersmak direkt. Det märks att Prodelox är ett företag som jobbar brett och varierat inom produktutveckling, och variation är något som jag uppskattar. Prodelox verkade också vara ett bolag med bra arbetsklimat och härlig stämning och det har ju verkligen bekräftats nu. Jag är jättenöjd med att vara del i teamet här och ser fram emot att träffa kunder och ta tag i att förverkliga deras idéer.