Meet the Team: Nicklas Haraldsson

DSC_2384_2

Titel: Teknikansvarig
Spetskompetens: Prouktutveckling
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/nicklasharaldsson/

– Vad fick dig att börja jobba med produktutveckling?

Som så många andra ingenjörer så började min bana tidigt med många sönderskruvade leksaker, att ta reda på hur saker funkar är en drift som alltid har funnits med mig. Detta har gjort att jag ofta underhållit mig med någon form av skapande. Under tonåren grodde ett stort dator- och programmeringsintresse som senare tog sig uttryck i mer fysiska ting när jag för första gången byggde en enkel robot som kunde detektera och undvika hinder.

På universitetet valde jag att läsa Maskinteknik och tog en master inom produktutveckling. Valet Maskinteknik grundade sig mycket i att bygga en bredd där produktutveckling fått vara det övergripande temat. När jag sen fick frågan om att ta anställning hos Prodelox var det inget att fundera på, jag visste om bolaget sen tidigare och kände att det passade väldigt bra med min profil.

– Vad uppskattar du mest med ditt jobb på Prodelox?

För mig är det bästa med att arbeta på Prodelox möjligheten att påverka vad jag jobbar med. Jag har under min tid på Prodelox jobbat som utvecklare i ett stort antal projekt och på senare tid också hittat en roll i ledningsgruppen och styrelsen. Att kunna blanda det tekniska arbetet med affärsutveckling och försäljning gör att arbetsdagen blir varierad och stimulerande.

– Vad är det viktigaste för dig i ett projekt?

För mig handlar ett bra projekt till stor del om en god kundrelation. Att ta sig tid att förstå kundens behov och även kundens affär är viktigt för att kunna motivera beslut och göra rätt avvägning mellan nedlagd tid och slutmål. Sen är det så klart viktigt att arbeta i ett bra team med stort engagemang och kunnande, på Prodelox har jag aldrig upplevt något annat än just den typen av team.

– Vad har du för drivkrafter?
Problemlösning har alltid varit centralt i mitt liv och jag blir snabbt rastlös om jag inte får möjlighet att fundera på kreativa, tekniska eller affärsmässiga utmaningar. Obotlig optimist i vissa fall, det finns en rolig utmaning i det mesta. Jag brukar säga att allt kan bli intressant om man får möjlighet att ”nörda ner” sig lite.