Meet the Team: Anna-Giulia Scaglia

AGS2

Titel: Produktutvecklare
Spetskompetens: Mekanikkonstruktion
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/agscaglia

– Vad fick dig att börja jobba med produktutveckling?
Jag tyckte om både konst och naturvetenskap och hade svårt att välja, men råkade hitta en utbildning som verkade kombinera båda sidorna. Den hette Teknikindustriell Design och var en gymnasieutbildning. Redan där förstod jag att jag hade hittat drömjobbet. När det var dags att välja studiebana på universitetet blev det Design och Produktutveckling.

En stor del av varför jag trivs så bra med mitt jobb handlar antagligen om att jag alltid har gillat att skapa visuellt samtidigt som jag gillar det fysiska. Det är det som gör jobbet som produktutvecklare så perfekt. Varje dag får jag vara med och ta fram verkliga produkter som påverkar människors vardag och liv.  Det är fantastiskt coolt.

– Vad uppskattar du mest med ditt jobb på Prodelox?
Jag gillar variationen. Jag tror de flesta som jobbar på Prodelox svarar så. Det är kul att få jobba med så många olika sidor i projekten. Ena timmen projektleder jag, nästa tar jag fram en 3D-rendering, nästa skruvar jag ihop en prototyp.

Vi ställs också inför så många olika typer av utmaningar och problem och jobbar verkligen med alla typer av produkter inom otroligt många branscher. Det hade kanske varit tufft om det inte vore för den fina stämning som råder på Prodelox. Vi är bra på att ta tag i saker och vi stöttar varandra. Det finns ingen prestige här. Alla hjälper alla och tar projekten i mål. Fastnar jag med något problem har jag hela Prodelox till min tjänst för att komma vidare.

Min egen roll på Prodelox har också utvecklats mycket under åren. I början handlade det mesta om design och mekanikkonstruktion. Nu tar jag mig an mer projektledning och jobbar till och från med marknadsföring och sälj, samtidigt som jag får ha kvar fötterna på marken i verkstaden och i tekniken. Det känns bra. Det blir aldrig någon ren ”Excel-projektledning” på Prodelox.

– Vad är det viktigaste för dig i ett projekt?
Att göra ett bra jobb. Jag älskar att ta fram produkter som jag verkligen tror på. Då kommer jag igång. Det är kul att leverera kvalitet helt enkelt.

För att lyckas med det är kommunikationen med kunden otroligt viktig. Det är det svåraste med jobbet. Inte att lösa de tekniska bitarna, utan att sätta sig in i många olika verkligheter och verkligen förstå dem. Samtidigt är det en stor del av varför jag älskar mitt jobb. Det är utmanande att förstå alla perspektiv och det är kul på samma gång. Vi har dessutom bra verktyg för kommunikation med våra kunder, som veckorapporter till exempel. Det är ett bra sätt att stämma av med kunden var vi är i processen och hur det går.

Självklart gillar jag också att ta fram prototyper. Det är superviktigt att få fram något och kunna testa tidigt. Både för oss och för kunden.

Skisser är ett annat bra verktyg som jag gillar att använda mig av för att kommunicera, både internt och mot kunderna. Jag skissar löpande i projekten för att förklara olika saker. Det gör allt mycket mer konkret. Jag kan knappt tänka utan att skissa. Alla borde testa det, att få ner tankarna på ett skisspapper. Det gör världens skillnad.  

– Vad har du för drivkrafter? 
Jag är nyfiken och gillar att testa saker. Jag vill gärna testa saker på olika sätt. Det ligger lite i min natur.

Jag brukar också säga att jag vill förändra världen till det bättre, en produkt i taget. Det beskriver mig och vad som driver mig väldigt väl. Jag gillar dessutom att vrida och vända på saker och se på dem utifrån andra perspektiv än mitt eget. Användarfokus helt enkelt. Jag väljer alltid användarfokus för att hitta nya infallsvinklar och tänka annorlunda. Det är utanför den välbekanta boxen som jag får som mest energi.