Meet the Team: Anders Wennerbom

Foto_hemsidan_16_9_liten

Titel: Produktutvecklare
Spetskompetens: Tillverkning

– Vad fick dig att börja jobba med produktutveckling?

Min bakgrund är verkstadsmekaniker och jag har haft turen att få jobba mest med forskning och utveckling. Det är väldigt kul att få bygga prylar och utrustning där man experimenterar sig fram, hittar lösningar och alltid lär sig något nytt. Speciellt när man ihop med duktiga människor diskuterar sig fram till hur det kan göras och vad som kommer att fungera. Vi har en verkstad här på Prodelox där vi kan göra mycket, och det vi inte löser här tar vi hjälp med av lokala tillverkare. På mina tidigare arbeten har jag mer och mer kombinerat verkstadsarbete med CAD, och med det har jag fått tillräcklig kunskap i Solidworks för att nu kunna ta en del konstruktionsuppdrag här på Prodelox.

– Vad uppskattar du mest med ditt jobb på Prodelox?

Prodelox är precis den typ av arbetsplats som passar mig. Eftersom folk här har olika bakgrund har vi också olika kunskap som alla villigt delar med sig av. Viljan att sprida sina färdigheter i kombination med total prestigelöshet ger ett väldigt skönt klimat. Att man dessutom i den mån det går försöker fördela uppdragen efter vad folk vill arbeta med skapar stora chanser att trivas bra och lära sig massor.

– Vad är det viktigaste för dig i ett projekt?

Man vill vara säker på att man levererar det kunden vill ha och att man gör ett bra jobb. Oftast är bra kommunikation med kunden det viktigaste sättet att uppnå det. Detta och att alltid ha bra kollegor och andra till hands att ventilera idéer med och ta hjälp av när det behövs. Sen är det såklart positivt om jag har möjligheten att arbeta med saker som intresserar mig och där jag kan lära mig nya saker. 

– Vad har du för drivkrafter?

Jag tycker helt enkelt det är kul att meka, bygga och designa prylar. Och jag måste än en gång nämna kollegorna, det är viktigt för mig att jobba med människor som jag trivs med.