Meet the Team: Alden Skenderi

DSC_2322_3

Titel: Produktutvecklare
Spetskompetens: Beräkning/Mekanikkonstruktion
LinkedIn: : linkedin.com/in/alden-skenderi-5ba235155

– Vad fick dig att börja jobba med produktutveckling?
Sedan barnsben har jag gillat teknik samt haft stort intresse för att förstå processer kring hur saker är uppbyggda och varför de funkar som de gör. Detta tillsammans med ett stort intresse för naturen och dess olika fenomen har bidragit till att jag först läste naturvetenskapliga linjen på gymnasiet och sedan valde civilingenjörsutbildningen i Linköping.

Under universitetsutbildningen växte ett ännu större intresse och driv att jobba direkt med produktutveckling. Att först göra en konceptstudie som sedan utvecklas till något som man fysiskt kan ta på gjorde mitt val enkelt när jag sedan skulle söka jobb. Prodelox är ett företag där jag kan utnyttja mina kunskaper för att hjälpa andra människor att förverkliga sina idéer till färdiga produkter.

– Vad uppskattar du mest med ditt jobb på Prodelox?
Bredden på uppdragen hos Prodelox var lockande redan från start och detta gjorde att mina arbetsuppgifter sedan såg annorlunda ut från dag till dag. Jag uppskattar att jag vissa dagar kan sitta och fundera kring komplexa beräkningsuppgifter till att konstruera något, för att sedan springa till verkstaden för att testa idéen. Variationen passar bra till min personlighet eftersom jag är en person som gillar att prova på nytt och inte är rädd för att ta mig an en uppgift som verkar svår i början. Det är oftast sådana svåra uppgifter som håller mitt intresse vid liv och bidrar mest till min personliga utveckling.

En annan del som jag uppskattar på Prodelox är mina kollegor samt stämningen på kontoret. Det är ett öppet klimat där jag känner mig bekväm och kan vara mig själv. Stämningen på Prodelox är alltid på topp och jag gillar våra fikaraster där vi ofta diskuterar alla möjliga ämnen. Det kan handla om svarta hål och rymden, SI-enheter som är dåliga, motbevis för ”flat-earth” teorin eller scoville-skalan, som man mäter styrkan på en sås med. Fikarasterna blir därav aldrig tråkiga och man lär sig alltid något nytt. OBS, ibland pratar vi också om pågående projekt.

– Vad är det viktigaste för dig i ett projekt?
Det viktigaste för mig är främst att alla inblandade känner sig välkomna och har förtroende för varandra. Teamwork är den viktigaste egenskapen som man behöver ha i en grupp för att projektet ska bli så bra som möjligt. När jag pratar om teamwork så menar jag inte endast projektgruppens utan också teamwork med kund. Att involvera kunden mer i arbetet och på så vis bygga en bra relation och trovärdighet med dem har jag under mina år lärt mig vara jätteviktigt.

Ett lyckat projekt för mig är ett projekt där man tydligt ser på kunden att denna är nöjd med resultatet och där man har lyckats bygga upp ett förtroende. För mig är kunden nöjd när de kan tänkas använda sig av Prodelox i framtida projekt. Sedan är det lite extra roligt när man får se något som man har jobbat med i flera år bli en färdig fysisk produkt som säljs på marknaden.

– Vad har du för drivkrafter?
Mina drivkrafter är nyfikenhet, behovet av att prova något nytt samt känslan av att ge mig ut på djupt vatten. Jag tycker att bekväma uppgifter inte är utmanande nog och därav inte bidrar till den utveckling jag söker. Svåra uppgifter tvingar mig att forska kring ämnet samt lära mig något nytt innan jag vet hur jag ska lösa problemet.