Hej student!

Studentkväll hos Prodelox!

Är du student och nyfiken på hur det är att jobba hos oss på Prodelox? Kom på någon av våra studentkvällar och lär känna oss.

Nästa studentkväll kommer att vara under vårterminen 2025. Håll koll på vår LinkedIn där vi uppdaterar med vilket datum det blir när det närmar sig.  

Exjobben för 2025 är tillsatta

Prodelox är en väletablerad produktutvecklingsbyrå baserad i Linköping. Vi erbjuder heltäckande produktutvecklingstjänster med högkvalificerad kompetens under ett och samma tak. Prodelox har samarbetat med ett brett spektrum av kunder, från stora svenska företag till start-ups, och har genom åren handlett examensarbeten inom mekanikutveckling, beräkning, prototypframtagning, design samt el- och mjukvaruutveckling.

Vi ser värde i att samarbeta med exjobbsstudenter. Denna möjlighet är inte bara ett tillfälle för studenter att applicera sina kunskaper i praktiken, utan det är också en win-win-situation där vi på Prodelox får möjlighet att dra nytta av studenternas fräscha perspektiv och innovativa idéer. Energin och viljan att lära sig nya saker smittar av sig och inspirerar vårt team att vara ännu mer kreativa och produktiva.

Vår vision är att under våren 2025 ha 2-3 parallella exjobb som studenter kan utveckla sig inom med en utbetald ersättning för genomfört exjobb. Nedan presenteras tre olika ingångar till hur exjobb på Prodelox kan se ut.

Intresseområde

Kanske är du intresserad av en bransch eller typ av produkt, men inte kommit i kontakt med rätt företag? Prodelox kan vara en hjälpande mellanhand i detta läge.

Vi på Prodelox har ett stort kontaktnät av kunder och leverantörer som vi kan göra en matchning med. Upplägget kan då se ut på så sätt att vi tillsammans med dig/er säljer in en idé eller lösning till ett företag där Ni får arbeta självständigt hos oss med stöd av våra resurser och utvecklare, och företaget agerar beställare. Väldigt likt hur vi arbetar med våra kunder!

Entreprenören

Har du ett egen idé, en tänkt produkt men saknar en industripartner för att göra det till ett exjobb? Prodelox är experter på och intresserade av allt som berör produktutveckling.

Vi arbetar dagligen med att göra våra kunders idéer till verklighet, ofta genom att stötta entreprenörer med den kunskap och erfarenhet som behövs för att ta en idé ut på marknaden. På samma sätt välkomnar vi gärna dig och din idé så att du med hjälp av våra utvecklare och industrikontakter kan ta dig ett steg närmare målet. Ditt exjobb blir en unik start på en entreprenöriell karriär, med Prodelox som en välbeprövad språngbräda.

Prodelox

På Prodelox specialiserar vi oss på att realisera idéer och lösa tekniska utmaningar åt andra, men det betyder inte att vi uppfinner hjulet i varje nytt projekt. 

Prodelox utvecklar och använder en uppsjö av verktyg, system och metoder för att kunna erbjuda en konkurrenskraftig utvecklingstjänst.

Läs mer om: 

Vi vill veta vem du är!

Vad har du för bakgrund och erfarenhet?

Vilka är dina främsta kompetenser?

Vad har du för mål och ambitioner?

Varför tror du att du skulle passa hos oss?

Beskriv eller motivera beroende på vilken ingång du är intresserad av och tveka inte att höra av dig om du undrar något. Vänta inte med din ansökan, tillsättningen kan ske snabbt.

Skicka din ansökan med CV senast 31 oktober till någon av:

Oskar Renåker SV 5-4

Oskar Renåker

Utvecklingsingenjör
+46 (0)13 465 23 06
oskar.renaker@prodelox.se

Hanna Lindholm SV 5-4

Hanna Lindholm

Utvecklingsingenjör
+46 (0)70 419 08 03
hanna.lindholm@prodelox.se

IOT-plattform, modulär approach för smarta produkter

Som utvecklingsbyrå arbetar Prodelox ofta med att ta fram produkter som ska interagera med omvärlden, typiskt genom att samla in sensordata, skicka informationen vidare eller styra mekaniska system. Oavsett applikation finns det många likheter mellan våra projekt, likheter vi skulle vilja dra större nytta av för att underlätta vårt arbete. Prodeloxs ambition är att ta fram en utgångplattform för framtida IOT-projekt, en grund med fokus på kompatibilitet och anpassning.

Arbetet kan innehålla frågor som:

  • Hur kan moduläritet och kompatibilitet i kretsdesign och/eller mjukvara utnyttjas för att förkorta produktutvecklingsprocesser?
  • Vilka gemensamma system/komponenter behövs i en allmän grundplattform för IOT? Vilka kommunikationsstandarder är relevanta?
  • Vilka existerande system skulle en allmän plattform behöva vara kompatibel med och hur kan det implementeras?
  • Hur kan en generell IOT-plattform utformas så att den återkommande gånger kan tas över av kunden? Vilken databas kan användas?
  • Vilka säkerhetsaspekter skulle en allmän IOT-plattform behöva ta hänsyn till?
  • Hur ser framtiden ut för IOT-tekniken och hur kan dessa behov mötas i en allmän plattform?
  • Hur kan en generisk plattform anpassas till ett specifikt område på ett effektivt sätt? Hur kan kritiska funktioner/system identifieras?
  •  

Konfigurator för lyftverktyg, från given last till produktion

Prodelox utvecklar produkter och system åt externa kunder i en mängd olika branscher. Ett återkommande projekt handlar om att utforma och räkna på lyftverktyg, en lastfördelande struktur som är anpassad till vikt, fästpunkter och tyngdpunkt av ett tungt föremål, som i sin tur är enkelt att lyfta med en lyftkran. Eftersom dessa problem har många gemensamma nämnare har vi börjat arbetet med att ta fram en automatiserad konfigurator i plattformen Dynamaker för att dimensionera dessa strukturer efter kundbehov, hållfasthetskrav och tillverkningsbarhet för att därefter kunna generera tillverkningsunderlag.

Idag har vi ett första utkast av konfigurator samt ett koncept på en inbyggd FEM-motor för att kunna dimensionerna och validera konstruktionen i realtid samt optimera för kostnad utifrån hållfasthet. Vi har en önskan om att vidareutveckla detta arbete men är också öppna för nya koncept och förslag.

Arbetet kan innehålla frågor som:

  • Hur kan kostnaden av ett lyftverktyg beräknas och optimeras med avseende på tillverkningstid och materialåtgång? Hur kan man använda hållfasthetsberäkningar för att optimera kostnaden?
  • Hur kan hållfasthetsberäkningar implementeras i ett cad-automationsprogram i Dynamaker?
  • Hur kan resultatet från verktyget visualiseras för att underlätta för användaren att förstå och analysera resultatet?
  • Vilka parametrar behöver en konfigurator från användaren för att kunna beräkna tyngdpunkt, massa och lastfördelning? Hur kan det implementeras på ett användarvänligt sätt?
  • Vilka tester och beräkningar behöver göras i hållfasthetsmotorn för att kunna visa att lyftoket kommer att klara av angivna lastfall i exempelvis aktuell standard?
 

Användarstudie eller produktlanseringsstartegi - konfigurator

Prodelox har skapat en konfigurator i Dynamaker där ett lyftok anpassas efter kundens önskemål. För att förbättra och vidareutveckla det påbörjade arbetet är vi intresserade av att veta vad användarna tycker och efterfrågar. Vi skulle vilja veta mer om hur verktygets gränssnitt mot användarna ska se ut och vad som är viktigt för användaren vid köpprocessen.

Precis vad arbetet kan inkludera och handla om är anpassningsbart och bestäms i samråd med er. Prodelox vill ha hjälp med att kravställa eller utveckla konfiguratorn ur ett användarcentrerat perspektiv. Det kan handla både om en användarstudie som sker tidigt i ett produktutvecklingsprojekt för att veta vilka behov som finns hos användarna eller en mer strategisk approach med fokus på hur en automatiserad konfigurator kan lanseras och uppfylla användarnas behov.  

Arbetet kan innehålla frågor som:

  • Vilka är användarna och de potentiella kunderna?
  • Vad tycker användarna är viktigt?
  • Vilka krav behöver konfiguratorn uppfylla för att kunna användas vid försäljning av anpassade lyftok?
  • Hur vill användarna att processen kring köp av anpassade lyftok med hjälp av en konfigurator ska gå till? Vilka ingångsvärden behövs?
  • Vilka processer eller metoder är bäst att använda vid lansering av en ny produkt?
  • Hur kan gränssnittet för försäljning med hjälp av automatiserad specialanpassning se ut?
  • Hur bygger man en supplychain för en generativt kundanpassad produkt?