Svar på Prodelox Tipspromenad

By september 14, 2017Nyheter

1. Hur många förfrågningar har Prodelox fått, som varit evighetsmaskiner?
Rätt svar: 3 st.
Kommentar: Prodelox får väldigt många förfrågningar från innovatörer. Många idéer är fantastiskt bra men inte alla. Vi har hittills fått 3 st som visat sig vara evighetsmaskiner. Ofta räknar man bort sig i något led, i någon fasomvandling, eller helt enkelt inte förstått fysikens lagar.

2. Var låg Prodelox första lokal?
Rätt svar: Westmansgatan 49
Kommentar: Vi fick vid starten hyra en sliten lokal som vi själva piffade till med lite målarfärg på väggarna.

3. Hur många utvecklingsprojekt har Prodelox genomfört från starten fram till nu?
Rätt svar: ca 1000 st
Kommentar: Allt vi gör på Prodelox delas upp i projekt. Vissa projekt är små och vissa projekt är stora. Variationen är allt från några timmar upp till flera år.

4. Vilket var det första företag som Prodelox knoppade av?
Rätt svar: Edeva AB
Kommentar: I och med att Prodelox har alla kompetenser och verktyg som krävs för att utveckla nya produkter, kan vi nyttja detta i tider då vi inte har full beläggning med kunduppdrag. På så sätt kan vi satsa på en egen idé, så länge den inte konkurrerar med någon av våra kunder. Den första produkten som vi utvecklat själva var det aktiva farthindret Actibump som vi knoppade av i företaget Edeva AB.

5. Vilka produkter har Prodelox varit med att utveckla?
Rätt svar: Alla 3 svarsalternativ var rätt
Kommentar: Variationen på projekten är väldigt stor. Det är mycket därför som vi tycker det är så roligt att jobba på Prodelox. Det är också därför erfarenheten vi byggt upp är väldigt bred.

6. Vilka utmärkelser har Prodelox fått genom åren?
Rätt svar: Gasellföretag och Årets företagare.
Kommentar: Prodelox och Johannes har fått flera utmärkelser genom åren, bland annat Gasellföretag och årets företagare. Utmärkelsen Bäst i test, från tidningen Råd och Rön, väntar vi dock fortfarande på.

7. Vilket av Prodelox inlägg i Sociala medier har fått mest spridning?
Rätt svar: Tomtens släde
Kommentar: Inför förra julen skojade vi till det lite och skrev ett inlägg och att vi utvecklat en ny släde till företaget Santa AB. Inlägget går att läsa här.

8. Vilka företagsfordon har Prodelox anställda tillgång till?
Rätt svar: Företagscyklar och egentillverkad Segway
Kommentar: Som ett kul kvällsprojekt satsade några av Prodelox anställda lite pengar och en del tid på att bygga en egen Segway. Den funkade helt OK.

9. Vilket år var det mycket skriverier i bl.a. Expressen och Corren angående Prodelox förslag om en flytande pool i Stångån?
Rätt svar: 2008
Kommentar: När Hilton hotell (nuvarande SCANDIC) anlade en sandstrand invid Stångån var det många som tyckte det var synd att Stångåns vatten var otjänligt för bad på platsen. Under en fikarast på Prodelox väcktes därför idén om en flytande pool. Genom att ha en mjuk påse/poolliner uppfäst på runt en flytbygga, där poollinern fylls med mer vatten än omkringliggande å-vatten, trycks linern ut och bildare en stabil pool. På så sätt kan en väldigt en el pool byggas, där vattnet kan renas, utan att kostnaden behöver dra iväg. Idén blev dock aldrig genomförd då kommunledningen inte kunde enas.

10. Vad föreställer bilden nedan?

Resurs 1
Rätt svar: Bilden föreställer Prodelox bidrag som kom på 2:a plats i en designtävling angående kraftledningsstolpar utanför Borensberg.
Kommentar: Det vinnande bidraget går att se på platsen idag (längs väg 34, sydost om Borensberg). Vi tycker vårt förslag är snyggare…

Utslagsfåga: Vad väger dubbelhölstret (inklusive knivarna), som Prodelox utvecklat till Hultafors?
Rätt svar 272 g

UA-50355425-1