Meet the team – Sofia Carlson

By april 5, 2019Nyheter, Team

beräkningsarbete

Titel: Business & Project Manager
Spetskompetens: Hållfasthetsberäkningar
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/sofia-carlson/

– Vad fick dig att börja jobba med produktutveckling?

– När jag var yngre tyckte jag om matte. Det var lätt och roligt, så att läsa till civilingenjör kändes som ett naturligt val. Jag valde maskinteknik för att det är en bred utbildning som ger en bra grund. Matten på universitetet var dock inte alls lika lätt som i grundskolan, men jag landade ändå i specialiseringen hållfasthetslära, mycket för att det känns tryggt att få räkna på saker. Efter studierna gick jag vidare till Toyota Material Handling och blev kvar där i 12 år med olika roller som konstruktör, beräkningsingenjör och gruppchef. Jag gillar fortfarande att räkna på saker, men också att coacha och stötta andra. I min roll på Prodelox får jag kombinera alla mina styrkor.

– Vad uppskattar du mest med ditt jobb på Prodelox?

– Jag gillar att veckorna är så varierade. Ena dagen gör jag en övergripande projektplan och nästa dag djupdyker jag i en analys av effective-notchspänningen i en svetstå. Tredje dagen deltar jag i en konceptgenerering eller går ut i verkstaden och skruvar eller diskuterar konstruktionslösningar. Jag träffar också leverantörer och diskuterar med kunder, ansvarar för arbetsgruppens planering och skriver offerter.

Min spetskompetens är fortfarande hållfasthetsberäkningar och det känns bra att jag får använda den, dels genom att göra egna beräkningar, men också som bollplank till mina kollegor när de konstruerar något och funderar över hållfastheten. Samtidigt är det väldigt roligt att få göra mycket annat också och jag lär mig nya saker varje vecka.

– Vad är det viktigaste för dig i ett projekt?

– Tydlig kommunikation och klara kommunikationsvägar är viktigt både för att förstå och fånga kundens behov och förväntningar, och också för att kunna stämma av och hitta lösningar på problem som dyker upp längs med vägen i projekt.

– Vad har du för drivkrafter?

– Jag gillar att lägga mig i!

Det låter konstigt, men vad det egentligen handlar om är att jag gillar att vara involverad och gärna engagerar mig i att förstå andras perspektiv för att kunna hjälpa till att bolla lösningar. Jag är en typisk problemlösare som tycker om att vrida på saker tills de ger upp och faller på plats.

Vill du veta mer om vilka som jobbar hos oss? Börja prenumerera på vårt nyhetsbrev eller följ oss på LinkedIn eller på Facebook.

Sofia Carlson

UA-50355425-1