Utveckling och formgivning av innovativ skärm för datorspel

Prodelox har, tillsammans med Division by Zero AB i Stockholm, utvecklat en helt ny typ av skärm för datorspel. Produkten marknadsförs under namnet jDome och bygger på en idé från John Nilsson, som är grundare till Division by Zero.

Genomförande

Skärmen består av en halvsfär som datorspelet projiceras på. Den som spelar får hela synfältet fyllt av bilden från datorspelet, vilket ger en känsla av att vara inne i spelvärlden. Projektionsytan hålls fast av ett stativ som står på golvet. Produkten förvaras ihopfälld i en väska, och kan mycket snabbt fällas upp för att användas. Produkten är bland annat avsedd att användas av privatpersoner med spelintresse, men olika simuleringsindustrier har också visat intresse.

Resultat

Att utveckla jDome har inneburit många utmaningar. Kraven på låg vikt, stora inställningsmöjligheter och rätt optiska egenskaper har kunnat förenas genom en produkt som innehåller många innovativa lösningar i plast, aluminium och textila material.
– Prodelox har visat ett engage-mang för min produkt, som är att jämställa med att ha egna anställda, vilket man behöver när man är nystartad. Det hade varit omöjligt för mig att själv fixa allt och få den finish som produkten har på den här korta tiden utan Prodelox.

jDome_02