Ett ljudlöst uppdrag till Elfa-koncernen

Elfa har sedan slutet på 40-talet arbetat med att utveckla smarta förvaringslösningar. Företaget är känt för sin höga funktionalitet och kvalitet, kombinerat med modern design, när det gäller hyllor, backar och skjutdörrar.

Genomförande
“Vi strävar hela tiden efter att utveckla nya idéer och koncept för hemmet och innovativ produktutveckling är enormt viktigt för oss. Elfa var tidiga på marknaden med en patenterad lösning för en så kallad “soft closing” av skjutdörrar till garderober. Men vi var inte hundraprocentigt nöjda med hur den komponenten fungerade och bestämde oss för att vidareutveckla den” Peter Nilsson, utvecklingsansvarig på Elfa.
Efter att ha arbetat internt med problemet ett tag, kontaktade Elfa Prodelox och inledde ett utvecklingssamarbete. Målet var att hitta en bättre lösning men med så få ändringar som möjligt i komponenterna.

– Tillsammans har vi kommit fram till en bättre lösning. Vi är nöjda med hur uppfångningsmekanismen fungerar och i september blir det säljstart för skjutdörrar med den nya lösningen. Prodelox har varit lätta att samarbeta med. Vi briefade dem, gav direktiv och berättade om våra förväntningar. Med både ödmjukhet och prestigelöshet har de, enkelt och tydligt, presenterat flera olika lösningar. Vi fick även ta del av vägen fram till lösningarna vilket har varit både intressant och givande. Under arbetets gång har det inte krävts mycket tid eller resurser från oss och det märks att Prodelox är ett företag med bred och gedigen kompetens, säger Peter Nilsson, utvecklingsansvarig på ELFA.

untitled.13