Aqwary kan konsten att gå på djupet

Ett brinnande dykintresse och ambitionen att utveckla säkerheten för sina dykande barn, var skälen till att Anders Brodin startade bolaget Aqwary. Företagets produkter gör det möjligt, att med hjälp av ultraljud och ett eget nätverk kommunicera och dela information, med både dykkamrater och dykledare.

Uppdrag

Prodelox har haft glädjen att samarbeta med Aqwary kring utvecklingen av företagets produkter; Aqwary Smart Console och Aqwary Link. Med hjälp av Smart Console kan alla i dykteamet kommunicera och se varandras position samt lufttillgång. Dessutom sparas samtliga data kring varje enskilt dyk för framtiden. Tillsammans med Aqwary Link, en boj med sändare och nätverkskabel som flyter i vattnet, erbjuds en smart konceptlösning för både tryggare och roligare dykning.

Genomförande

Första uppdraget bestod av att utveckla en prototyp för Smart Console och innehöll allt från att ta fram lämplig storlek till design av manöverknapparna och dess placering. I nästa steg låg fokus på att designa ett skal till Smart Console som underlättar förvaring i dykväskan. Dessutom utvecklades en snygg försäljningsförpackning som produkten kan levereras i.

Parallellt har arbetet med Aqwary Link, bojen, pågått och omfattat beräkningar, framtagning av 3D-modeller och ritningsunderlag. Under resans gång ändrades även tillverkningssättet.
Nu pågår utvecklingssamarbete kring framtidens dykdator, en enhet som även kan fungera som relästation. Målet är att få fram ett antal prototyper som kan möta Aqwarys högt ställda krav på skärmstorlek och design.

– Samarbetet med Prodelox fungerar alltid mycket bra och de ansvarar löpande för vårt underhåll och våra ritningsuppdateringar. Vi ser fram emot ett fortsatt kreativt produktutvecklingssamarbete och att den ökade efterfrågan nu sätter fart på vår internationella expansion, säger Anders Brodin, grundare och VD för Aquary.