Ny 3D-skrivare – Ultimaker S5

By juli 9, 2019Nyheter

Ultimaker S5
Det är få produktutvecklare som kan tänka sig en tillvaro utan en 3D-skrivare som stöd för snabba verifieringar av design och funktion. Med hjälp av additiv tillverkning kan vi iterera snabbare och prova olika lösningar genom hela produktutvecklingsresan – från skiss till färdig prototyp.

Som verktyg för att kunna jobba effektivt genom olika utvecklingssteg är en 3D-skrivare ofta oslagbar. Vi kan implementera och testa olika designlösningar flytande, utan att tappa tid med att skicka delar för extern tillverkning. Det kan till exempel handla om att testa om en design är ergonomisk och passar bra i handen, eller om att verifiera att en detalj kommer få rätt fjädring. Det kan också handla om att helt enkelt testa funktionalitet innan ett dyrt verktyg tillverkas inför serieproduktion.

För att kunna jobba ännu mer effektivt med additiv tillverkning har Prodelox investerat i en ny 3D-skrivare. Sedan maj har en Ultimaker S5 flyttat in i vår verkstad och vi är redan mycket nöjda med vårt val.

Tack vare Ultimaker S5s storlek har vi nu en betydligt större byggvolym att nyttja och vi kan enkelt skriva ut med två material samtidigt. Med Ultimaker S5s smarta, snabbkopplade skrivarhuvuden kan vi dessutom variera utskriftstid och detaljrikedom mellan olika faser i utvecklingsprocessen, från 08 mm för snabba, översiktliga utskrifter, ända ner till 0,25 mm för superfina detaljer.

Är du nyfiken och vill veta mer om produktutveckling och prototyping med hjälp av 3D-skrivare? Ta gärna kontakt med oss.

UA-50355425-1