Möt långseglaren som förverkligade sin produktidé

By oktober 9, 2018Nyheter

Conny Dahlin är en erfaren seglare som seglat över världshaven med sin segelbåt. Han har under alla sina resor upplevt både den härliga frihetskänslan som segling innebär, men också fått erfara otaliga umbäranden. Conny berättar:

När man är ute och långseglar går det åt oerhört mycket tid till att hämta vatten och bränsle med hjälp av dunkar. Ofta får man gå och bära dunkarna långa sträckor. När dunkarnas innehåll sedan tar slut längs resan, tar de lika stor plats på båten som när de var fulla. Dessutom är de fula och riskerar att börja läcka då de bryts ner av solens UV-ljus.

Det var under en resa till Madagaskar 2015, som idén på en ny produkt började ta form. Conny funderade på om dunkarna skulle gå att bära på ryggen istället, så att händerna blev fria. Han önskade också att de gick att fälla ihop så de kunde stuvas undan i båten när de var tomma.  Idén började växa fram, att utveckla en mjuk vatten- och bränslesäck.

Conny tog kontakt med Prodelox och den roliga resan att utveckla produkten tog vid.

Vi började med att konceptuellt fundera på formen. Behållaren skulle både kunna bäras ergonomiskt på ryggen, men även kunna stå för sig själv på marken. Efter en del prototyper och praktiska prover hittade vi en funktionell form som klarade kravbilden, berättar Prodelox projektledare Bertil Eronn.

Resultatet blev en robust och slagtålig vatten- och bränslesäck i ett mjukt och UV-beständig material. Flyttbara handtag och remmar gör att den enkelt kan hanteras vid påfyllning, tömning och förflyttning.

Jag är väldigt nöjd med samarbetet med Prodelox. De förstod direkt vad jag var ute efter och resultatet blev mycket lyckat. Att bränslebagen också går utmärkt att ha som bränsletank i båtar med utombordsmotor är en extra bonus, avslutar Conny.

 

Vill du läsa mer om produkten Dacoblue, surfa in på hemsidan: www.dacoblue.com

UA-50355425-1