Fem extra krafter med fokus på cyklar och medicinteknik

By mars 15, 2017Nyheter

Fyra studenter från LiU har valt att under våren göra sitt ex-jobb på Prodelox. Alla läser Civilingenjörsprogrammet – men de har olika fokus. Dessutom har vi en student från Yrkeshögskolan.

Tova Persson, Frida Nylund, David Ceder, Christoffer Hag och Melinda Bartha började på Prodelox under våren. De är alla fokuserade på produktutveckling, men på lite olika sätt. Tove och Frida läser medicinteknik och deras exjobb handlar om att utveckla medicinsk mätutrustning. Även Melinda Bartha, som går konstruktörsutbildning på Yrkeshögskolan fokuserar medicinteknik.  Att just kombinera produktutveckling med att kunna hjälpa många människor är deras drivkraft.  Detta gjorde att de valde att vara hos Prodelox eftersom det där finns erfarenhet just av den typen av produkter.

–  Det är intressant och roligt att utveckla och verifiera nya produkter, speciellt medicintekniska produkter som kan göra stor nytta, säger Frida.

–   Att dessutom få arbeta med en produkt som ännu inte finns på marknaden känns extra roligt och spännande, tillägger Tove.

David och Christoffer, som läser design- och produktutveckling, har ett annat fokus, nämligen cyklar. Än så länge kan de inte avslöja mer än att det handlar om att utveckla ett nytt tillbehör till cyklar.

–  Vi valde Prodelox för att det finns en bred kompetens inom företaget, som vi kan lära oss mycket av, konstaterar David.

Kombinationen av att få lösa problem och att arbeta i 3D gör det både lättare och roligare, menar båda två.

Deras arbeten ska vara klart i början av juni och  vi följer dem med spänning  framöver.

Håll ögonen öppna – deras produkter kommer att synas på cykelbanor och sjukhus i framtiden.

UA-50355425-1