Det här jobbet känns som att komma hem

By november 13, 2017Nyheter

Per Elmhester är sedan augusti 2017 vice vd på Prodelox och ansvarig för affärsutveckling med fokus på kundrelationer och företagstillväxt. Under både utbildning och karriär har produktutveckling löpt som en röd tråd och när Per beskriver sin nya arbetsplats tycker han verkligen att det känns som att komma hem.

Redan tidigt var siktet inställt på maskinteknik och efter tekniska gymnasiestudier i Linköping, föll valet på Maskinteknisk linje vid Linköpings Universitet. Det blev även utlandsstudier vid UTC, strax norr om Paris där Per valde att skriva sin examensuppsats inom Produktutvecklingsmetodik. Därefter fortsatte den akademiska banan som doktorand på Avdelningen för maskinkonstruktion vid Linköpings Universitet och resultatet blev en doktorsavhandling år 2004, med fokus på hur visualiseringsteknik (framför allt VR-teknik) kan användas för att underlätta och utveckla produktutvecklingsprocessen.

– Med mina akademiska meriter och många års erfarenhet från både Sectra och 27M Technologies, hoppas jag kunna bidra till bolagets utveckling och göra oss till en än mer komplett samarbetspartner. Jag trivs verkligen med att arbeta på ett lite mindre bolag som har en nära dialog, både med våra kunder och oss kollegor emellan, berättar Per.

Efter några månader i sin nya roll börjar Per bli varm i kläderna och han har redan haft kontakt med ett 20-tal av företagets kunder. Det tänker han fortsätta med och ambitionen är att hela tiden stärka och utveckla kunddialogen.

– Det roligaste med mitt arbete är att träffa kunder och tillsammans identifiera nya utvecklingsprojekt som kan skapa affärsnytta. Att vi dessutom har en mycket personlig, öppen och kreativ företagskultur, gör det hela ännu bättre, menar Per.

På fritiden är det friluftsliv som gäller och Per är sedan snart 20 år tillbaka fjälledare och utbildar dessutom fjälledare inom Friluftsfrämjandet. Han arbetar även som guide åt Svenska Turistföreningen ibland och bästa vandringstipset är nationalparkerna Sarek och Padjelanta; ”dem får ni helt enkelt inte missa”.

PS. Se upp i dalaskogarna den 2 mars 2018 för då forsar Per och hans tvillingbror fram i Nattvasans skidspår…

UA-50355425-1